Λίλα Μπίμπη

YogaΔάσκαλος

Η Λίλα  είναι παιδίατρος, διεθνώς πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC και δασκάλα γιόγκα (RYT200).  Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια και της  ιατρικής σχολής Ιωαννίνων, και ειδικεύτηκε στην παιδιατρική στην Μ.Βρετανία (1998-2003).  Εργάζεται στο ιδιωτικό της ιατρείο στη Θεσσαλονίκη από το 2004, υποστηρίζοντας  την ήπια θεραπευτική προσέγγιση και το μητρικό θηλασμό .   Αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες για θέματα παιδιατρικής και θηλασμού και συμμετέχει ως ομιλήτρια σε ενημερωτικές ημερίδες για τη μητρότητα.

Η γνωριμία της με τη γιόγκα συνέβη το 2000 στο Λονδίνο όπου για τα επόμενα τρία χρόνια, παράλληλα με την εργασία της, ασκείται συστηματικά  στη μέθοδο Iyengar. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα συνεχίζει την πρακτική της σε σχολές γιόγκα της Θεσσαλονίκης (Ευ Ζειν, Βήμα Υγείας) αποκτώντας μια σφαιρική εμπειρία στη hatha γιόγκα που εμπεριείχε τεχνικές της παραδοσιακής hatha yoga, της μεθόδου Iyengar και pranayama. Με τη γέννηση της κόρης της χρειάστηκε να σταματήσει για λίγα χρόνια την πρακτική της για να ξεκινήσει ξανά το 2012 στη σχολή Βήμα Υγείας με δασκάλα τη Μαρίνα Δερματά. ‘Έχοντας βιώσει πολλαπλά οφέλη από την μακροχρόνια εξάσκησή της στη γιόγκα, της δημιουργήθηκε η επιθυμία να μελετήσει σε βάθος το σύστημα αυτό,  ώστε να βοηθήσει  και να ενθαρρύνει τους συνανθρώπους της στην πρακτική της γιόγκα. Το 2018 παρακολούθησε την πιστοποιημένη από την Yoga Alliance εκπαίδευση δασκάλων hatha γιόγκα  της σχολής Βήμα Υγείας.   Συνεχίζει να συμμετέχει  ως μαθήτρια σε σεμινάρια  με έμπειρους δασκάλους yoga .

Έχει επίσης ασχοληθεί με τεχνικές αυτοβελτίωσης και αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού μέσω της μακροχρόνιας και συστηματικής εξάσκησής της στη μέθοδο Silva στα χρόνια του πανεπιστημίου ενώ από το 2015 έως σήμερα συμμετέχει σε ομάδες αυτογνωσίας της αντλεριανής σχολής.

© 2022 Aenaon Wellbeing. All Rights Reserved. Website Development Thessaloniki SmartWebDesign