Άγγελος Κατσίβελης

YogaΔάσκαλος

Ο Άγγελος Κατσίβελης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε σύγχρονη μουσική και ηλεκτρικό μπάσο στο Σύγχρονο ωδείο Θεσσαλονίκης τη δεκαετία των 90s (Μανώλη Σιδεριδη, Γ.Αγγελακη) και αργότερα ενορχήστρωση στη μέθοδο BERKLEE COURCE “Arranging  & Reharmonization for dance bands (big bands)” με το Μ. Σιδερίδη. Επιλεκτικά παραδίδει και ιδιαίτερα μαθήματα .

Δραστηριοποιείται σε μουσικά σχήματα (Funk off, wadda 4, Cosmic maze, Burning red, Rabbit hole ), συνθέτει , έχει δισκογραφία και παίζει  ζωντανά μέχρι και σήμερα. Έχει υπάρξει επιχειρηματίας στην εστίαση – εμπνευστής και συνιδιοκτήτης του γνωστού café «Miles.

Η συνάντηση με τη γιόγκα, παρότι είχε από νωρίς συστάσεις μιας και η σύντροφος του στην ζωή Λίλα του το είχε προτείνει,  δεν έγινε παρά το 2012 που ξεκινώντας τα μαθήματα στη σχολή γιόγκα Βήμα Υγείας με τη Μαρίνα Δερματά, ξεκινά ένα καινούργιο κεφάλαιο για να κλείσει ένα παλιό. Όπως συμβαίνει συνέχεια στη ζωή… Έτσι αφήνοντας πίσω γυμναστήρια δυτικού τύπου άρσης βαρών κτλ που είχε ασχοληθεί για χρόνια και σε συνδυασμό με τα πρώτα σημάδια φθοράς που συνέπεσαν τότε, η γιόγκα εμφανίστηκε σαν πολλά υποσχόμενη ενασχόληση.

Η γιόγκα δεν αργεί να δείξει τα ανταποδοτικά της χαρακτηριστικά στο σώμα στη ψυχή και στο μυαλό. Συνεχίζει τη πρακτική της γιόγκα ακατάπαυστα από τότε , συγχρόνως μελετώντας την προέλευση της γιόγκα και του ταντρισμού και της ιστορικής συνέχειας των δυο αυτών αρχαιοτάτων κεφαλαίων της Ινδίας ,τον σαμανισμό και τη γνώση του ιδίου του ανθρώπου και της θέλησης του .

Το 2016 γνωρίζεται με το Γιώργο Ζολώτα που τον εισάγει στην παράδοση της Kriya yoga, ενός βαθιά φιλοσοφικού, γύρω από τις μυστικιστικές διδασκαλίες, συστήματος διαλογισμού. Το φθινόπωρο του 2017 ταξιδεύει στην Ινδία ,στο Rishikesh και θα πάρει τη μύηση και την τεχνική της από τον επικεφαλής της παράδοσης Kriya yoga , Swami Sankaramanda Giri (Sri Υuktesvar , Paramahansa ,Yogananda – lineage).  Στη συνέχεια θα επισκεφτεί την ιερή πόλη Manali στα Ιμαλάια  για να «θυμηθεί» την αδιάλειπτη σχέση του ανθρώπου με την υπέρβαση .

Όπως και η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου απαιτεί συγκέντρωση η οποία είναι ζητούμενο και προϋπόθεση έτσι και στην γιόγκα τα επίπεδα συγκέντρωσης και συνειδητότητας αυξάνονται και δημιουργούν αυτό που θα λέγαμε επίγνωση .

H περιπέτεια θα καταλήξει να τον οδηγήσει να ξεκινήσει το 2018 εκπαίδευση Δασκάλων (RYT200) στη Hatha γιόγκα με την Μαρίνα Δερματά και να γίνει πιστοποιημένος δάσκαλος από την Yoga Alliance.

Πιστός μαθητής της γιόγκα παρακολουθεί τακτικά σεμινάρια και δίνει μεγάλη βάση στην προσωπική του πρακτική στη hatha και στην kriya yoga.

© 2019 Aenaon Wellbeing. All Rights Reserved. Website Development Thessaloniki SmartWebDesign